Egyetemi fejlesztésekSzakmai Zárókonferencia

SZAKMAI ZÁRÓKONFERENCIA

IDŐPONT: 2014. SZEPTEMBER 25-26.

HELYSZÍN: SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM, VIP TEREM (9026 GYŐR, EGYETEM TÉR 1., E ÉPÜLET)

Tovább cls:

Megjelent a Tér és Társadalom különszáma a GYIK projekt keretében

Magyarország piacgazdasági átmenete óta Budapest mellett Győr ipari térsége emelkedett ki, a város Kelet-Közép-Európa egyik járműipari központjává vált. Az Audi gyárában kétmillió motor és százezer autó készül évente. A térség számos beszállítója a járműiparban tevékenykedik, más innovatív vállalatok mellett. A Széchenyi István Egyetem a járműipar és a közlekedési rendszerek kutatása köré szerveződött, amelyben a regionális tudományi kutatások is megjelentek. A magyar regionális tudomány nem foglalkozott az elmúlt években az ipari körzetek kérdésével. A TÁMOP-4.2.2.A-11/1/KONV-2012-0010 A Győri Járműipari Körzet, mint a térségi fejlesztés új iránya és eszköze című kutatási programot ennek a hiánynak a betöltésére indítottuk. 2012 őszén indultak el az elemzések, amelyek befejezése 2014 őszére várható. A Tér és Társadalom aktuális tematikus száma áttekintést ad a kutatási program tartalmáról, annak célkitűzéseiről és tudományos eredmények beágyazottságáról.
Tovább cls:

The development prospects of industrial cities in Central Europe

Within the framework of the project „Győr Automotive Region as the new trend and means of spatial development”, we would like to invite you to our conference.

THE DEVELOPMENT PROSPECTS OF INDUSTRIAL CITIES IN CENTRAL EUROPE

Venue:   Széchenyi István University, VIP Hall (Győr, Egyetem tér 1.)

Date:     21 May 2014

Tovább cls:

Szociális és egészségügyi körkép a győri várostérségben címmel rendez konferenciát az E51-es téma

Az „E51 - Együttműködések a humán szolgáltatásokban” című résztéma első eredményeinek bemutatására 2013. november 20-án 13:00-or kerül sor a Petz Lajos Egészségügyi és Szociális Intézet Dr. Gardó Sándor Termében (9024 Győr, Szent Imre út 26-28. I. emelet). 

Tovább cls: